Τι είναι ένα 51% Attack - Απλοποιημένο Bitcoin Tutorial | Greek.Lamareschale.org

Τι είναι ένα 51% Attack - Απλοποιημένο Bitcoin Tutorial

Τι είναι ένα 51% Attack - Απλοποιημένο Bitcoin Tutorial

Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο «51% επίθεση», αλλά τι ακριβώς σημαίνει;

Bitcoin minersuse ισχυρούς υπολογιστές για να βεβαιωθείτε ότι κάθε πρόσωπο που επιθυμεί να περάσει Bitcoins έχει πράγματι Bitcoins για να περάσουν και να μην προσπαθεί να ξεγελάσει το σύστημα. Κάνουν αυτό με την αναθεώρηση του Blockchain - ένα ψηφιακό αρχείο που καταγράφει κάθε συναλλαγή Bitcoin που έγινε ποτέ. Οι ανθρακωρύχοι συνήθως συγκεντρώνει σε πισίνες εξόρυξης, ώστε να μπορούν να συνδυάσουν την εξόρυξη εξουσία τους και να γίνουν πιο αποτελεσματικές.
Η δύναμη της διαδικασίας επαλήθευσης ανθρακωρύχοι προέρχεται από αποκέντρωσης της. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια συναλλαγή που γίνεται μέσω της αλυσίδας μπλοκ. Κάθε ανθρακωρύχοι θα επανεξετάσει αυτή τη συναλλαγή και να αποφασίσει αν ο αποστολέας έχει στην πραγματικότητα το bitcoin που θέλει να στείλει. Αν η πλειοψηφία των ανθρακωρύχων κυβερνά η συναλλαγή είναι έγκυρη θα περάσει.

Αλλά τι γίνεται αν κάποιος θα μπορούσε να πάρει μια λαβή του πάνω από το 50% της εξόρυξης ισχύος του δικτύου και να χειραγωγήσουν το σύστημα για τις δικές του ανάγκες. Θεωρητικά μιλώντας, αν κάποιος καταφέρει να τραβήξει από μια τέτοια επίθεση μπορεί να διπλασιάσει δαπανήσει τα χρήματά του - πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πληρώσει με το ίδιο Bitcoin δύο φορές ή και περισσότερο.

Ο εισβολέας θα είναι επίσης σε θέση να αποτρέψει τις συναλλαγές από το να επιβεβαιώσει και να αποτρέψει άλλους ανθρακωρύχοι από τη δημιουργία νέων Bitcoins. Αλλά περισσότερα για το διπλό δαπάνες και επιβεβαιώσεις θα επανεξεταστεί σε μεταγενέστερο βίντεο.

Προς το παρόν, εδώ είναι ένα πραγματικό ζωντανό παράδειγμα της επίθεσης 51%. Τον Ιανουάριο του 2014, μία από τις πισίνες εξόρυξης πήρε τόσο μεγάλο που πλησίασε το 51% της συνολικής ισχύος των ορυχείων. Αυτό βέβαια δημιούργησε κάποιο πανικό στην κοινότητα Bitcoin, αλλά ήταν σταθερό αμέσως μετά από τους ανθρακωρύχους που άφησε την πισίνα για να ισορροπήσει τα πράγματα.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάποιος με τόση δύναμη των ορυχείων θα κάνουν πιθανώς περισσότερα χρήματα χρησιμοποιώντας αυτή την εξουσία για να εξορύξουν νόμιμα από ό, τι με την πραγματικότητα εμποδίζουν τις συναλλαγές ή διπλά δαπανών. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο για μια τέτοια επίθεση ουσιαστικά.


Post Bitcoin

Οι υπηρεσίες εμπόρων Bitcoin και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χρήματος εκτοξεύονται

Post Bitcoin

Τα βασικά στοιχεία του Bitcoin εξηγούνται: Τα EFG της BTC

Post Bitcoin

Είναι το Bitcoin Mining Worth It?

Post Bitcoin

7 Online Επιχειρήσεις Αυτή τη στιγμή δέχεται το Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin News Σήμερα - Hottest BTC Round Up!

Post Bitcoin

Η σωστή ανάλυση κόστους Bitcoin: Εισαγωγή στην αποτίμηση του USD σε BTC

Post Bitcoin

Bitcoin Δημοσιογράφοι: Η ηθική της ιδιοκτησίας Bitcoin

Post Bitcoin

Mainstream Bitcoin Μέρος 2: Η Ακαδημία και οι Λαϊκοί

Post Bitcoin

Τα βασικά του Bitcoin εξηγούνται: Οι ABC της BTC

Post Bitcoin

Κερδίστε € 40 στο Bitcoin. Ledger Nano Duo Edition

Post Bitcoin

Bitcoin Calculator: Υπολογίστε την τρέχουσα αγοραία αξία

Post Bitcoin

Ο επεξεργαστής πληρωμών Bitcoin BitPay κάνει 1 εκατομμύριο δολάρια σε συναλλαγές καθημερινά!