Οδηγός: 4 Nasty προγράμματα που θα πειρατεία αρχεία σας για Bitcoins | Greek.Lamareschale.org

Οδηγός: 4 Nasty προγράμματα που θα πειρατεία αρχεία σας για Bitcoins

Οδηγός: 4 Nasty προγράμματα που θα πειρατεία αρχεία σας για Bitcoins

Κατά το παρελθόν έτος Bitcoin άρχισε να ενεργεί ως η προτιμώμενη μορφή νομίσματος σε ένα νέο τύπο κακόβουλου λογισμικού. Αυτό λέγεται Ransomware γενικά και παίρνει τα αρχεία του υπολογιστή σας, όπως όμηρο μέχρι να πληρώσει το χάκερ που δημιούργησε λύτρα του.

Και αυτό είναι εξέλιξη, γρήγορα...
Το πρώτο και πιο διαβόητη μορφή ransomware υποβάλουν σχετική αίτηση Bitcoin ονομαζόταν «CryptoLocker». Είναι γλιστρά επάνω στον υπολογιστή σας μέσω αθώα αναζητούν τα μηνύματα SPAM όπως αυτό.

Συνδεδεμένο με το email ήταν ένα αρχείο ZIP που περιέχει ένα μικρό εκτελέσιμο αρχείο (ένα πρόγραμμα που τρέχει σε έναν υπολογιστή με Windows, συνήθως τελειώνει με το «.exe»). Για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολο να ανιχνευθεί η «.exe» αρχείο χρησιμοποιώντας μια επέκταση του εγγράφου (π.χ. «.pdf») στο όνομα του αρχείου και εμφανίζει ένα εικονίδιο του Adobe Reader.

Εάν επιλέξετε να ανοίξετε το αρχείο κακόβουλο, θα κατεβάσετε και να εκτελέσει Gameover Δία, η οποία με τη σειρά downloads και εγκαθιστά άλλες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων CryptoLocker. Στη συνέχεια CryptoLocker θα προχωρήσει και να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία του υπολογιστή σας, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά χωρίς ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό κλειδί (όπως αυτό που χρησιμοποιείται σε ένα πορτοφόλι Bitcoin). Φυσικά, για να πάρει το ιδιωτικό κλειδί, θα χρειαστεί να πληρώσει.

Αυτό είναι αυτό που θα δείτε στον υπολογιστή σας, αν έχετε μολυνθεί:

Αν δεν καταφέρει να πληρώσει τα λύτρα σε χρόνο που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε «υπηρεσία αποκρυπτογράφησης» CryptoLocker του. Φυσικά, «Υπηρεσία αποκρυπτογράφηση» CryptoLocker είναι πολύ πιο ακριβά από ό, τι το αρχικό λύτρα.

Αυτό είναι τρελό:

Τις πρώτες 100 ημέρες CryptoLocker κυκλοφόρησε σχεδόν 500.000 υπολογιστές μολύνθηκαν. Σύμφωνα με την Symantec 3% των ανθρώπων που συμφωνούν να πληρώσουν τα λύτρα, αλλά επιπλέον studiessuggest ότι ο αριθμός είναι πιο κοντά στο 1,3%.

Ένα Thesisclaims ότι οι δημιουργοί του CryptoLocker ήταν σε θέση να εισπράξει 1.216 BTC όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που τους καθιστά ένα κέρδος αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

CryptoLocker τελικά έκλεισε στις 2 Ιουνίου 2014, όταν πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου κατέβασαν το δίκτυο που λειτουργεί. Οι χρήστες που μολύνθηκαν ήταν πλέον σε θέση να αποκρυπτογραφήσει πίσω τα αρχεία τους, χρησιμοποιώντας μια ιστοσελίδα που ονομάζεται DecryptCryptoLocker.

Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ:

Εμπνευσμένο από CryptoLocker, αν και δεν σχετίζονται με, CryptoWall ήρθε για να παίξει γύρω στο Φεβρουάριο του 2014. Ακόμα κι αν CryptoWall ήταν λιγότερο εξελιγμένα από CryptoLocker κατάφερε να μολύνει 625.000 υπολογιστές - ένα μεγαλύτερο αριθμό από τον προκάτοχό του.

Top μολυνθεί χώρες ήταν οι ΗΠΑ, το Βιετνάμ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Εδώ είναι μια γεωγραφική εκπροσώπηση των μολυσμένων χωρών:

Αλλά ακόμη και αν μια μεγάλη προσπάθεια έγινε για τη διανομή CryptoWall όσο το δυνατόν περισσότερο τα αποτελέσματα ήταν λίγο απογοητευτικό. «Μόνο» 939 BTC συλλέχθηκαν από διαφορετικές χρήσεις που αποφάσισαν να πληρώσουν. Η λύτρα κυμαινόταν μεταξύ $ 200 και $ 10.000 (το οποίο καταβλήθηκε από ένα μόνο χρήστη).

Τα κακά νέα είναι ότι CryptoWall εξελίσσεται:

Ενώ CryptoWall ξεκίνησε ως ένα κλώνο CrptoLocker, τώρα έχει μεταλλαχθεί σε μια CryptoWall 2,0 τον Ιανουάριο του 2015 και να CryptoWall 3,0 το Μάρτιο του 2015. Σήμερα CryptoWall όχι μόνο κρυπτογραφεί τα αρχεία σας, αλλά μπορεί επίσης να κλέψει πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κλειδί Bitcoin πορτοφόλι σας. Το γεγονός αυτό καθιστά το λογισμικό πολύ πιο επικερδής για τους δημιουργούς του, εξασφαλίζοντας ότι θα πάρουν κάποια μορφή πληρωμής για την εργασία τους.

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2015 αυτές οι δύο μεγάλες απειλές έχουν επίσης αναφερθεί:

CTB Locker

# 8211? Βάσεις για Curve-Tor-Bitcoin.

  • Curvecomes από την κρυπτογραφία που βασίζεται σε ελλειπτικές καμπύλες. Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των αρχείων σας.
  • Tor (Βάσεις για το κρεμμύδι Router) είναι ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που περιλαμβάνουν το darknet.
  • Bitcoinrefers τη δυνατότητα να πληρώσουν σε bitcoins.

Εδώ είναι το πώς μια «ομηρία» του υπολογιστή με CTB Locker μοιάζει με:

CoinVault

# 8211? Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2014 η CrpytoGraphic Locker σας δίνει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσετε ένα αρχείο «στο σπίτι». Δηλαδή, οι δημιουργοί του λογισμικού θέλω να σας δώσω μια γεύση, ή κάποια απόδειξη, ότι είναι καλό για το λόγο τους. Σκεφτείτε ότι μια πράξη καλής πίστης, όπως η ρύθμιση ενός ομήρου δωρεάν.

CoinVault έχει στόχο πάνω από 20 χώρες σήμερα, αλλά η αστυνομία Ολλανδία ήταν σε θέση να επιτύχει κάποια από τις πληροφορίες CoinVault του. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες Kaspersky έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα decryptor να βοηθήσει στην καταπολέμηση CoinVault.

Αλλά υπάρχουν και καλά νέα, καθώς και:

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό το αυξανόμενο φαινόμενο των κρυπτογραφικών θυρίδες.

Πρώτα απ 'όλα, τα είδη των ransomeware έχω αναφερθεί σε αυτό το post όλοι οι στόχοι διαφορετικές εκδόσεις των Microsoft Windows (XP από έως τα Windows 10). Έτσι, εάν έχετε ένα mac και χρησιμοποιείτε το Mac OS είστε μάλλον ασφαλές (μάλλον...).

Δεύτερον, θα πρέπει να το κάνετε μια συνήθεια να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας κάνει. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και αν κάποιος κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, μπορείτε πάντα να επαναφέρετε τα αρχικά αρχεία χωρίς κρυπτογράφηση. Από συνδέεται υπηρεσίες όπως το Dropbox μπορούν επίσης να μολυνθούν, ανάλογα με την περίπτωση, η σύνδεση εφεδρική Προτείνεται επίσης.

Αν πρόκειται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας μπορεί να θέλετε να ακολουθήσετε σημαίνει ότι το 3-2-1 rulewhich:

  • 3 διαφορετικά αντίγραφα σε τρεις διαφορετικές θέσεις (3 αντίγραφα στον ίδιο σκληρό δίσκο δεν μετράνε).
  • 2 διαφορετικές μορφές (π.χ. Σκληρό δίσκο και DVD).
  • Κρατήστε 1 αντίγραφο off-site (δηλαδή σε μια διαφορετική θέση). Αυτό θα αποτρέψει τα δύο αντίγραφα να καταστραφεί σε περίπτωση διάρρηξης, πυρκαγιάς, κ.λπ.

Το επόμενο μέτρο που παίρνει είναι αρκετά απλή. Μην ανοίγετε συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζουν αστεία (ok μαμά ?!). Αυτό περιλαμβάνει μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και τα αρχεία που νομίζετε ότι μπορεί να μην είναι ασφαλές. Είναι σημειωθεί ότι ακόμα και αρχεία που μπορεί να φαίνονται αβλαβή, όπως παρουσιάσεις Powerpoint, Excel φύλλα και τα έγγραφα του Word. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα εκτελέσιμο filewithin τους.

Φροντίστε να ενημερώνετε πάντα το λειτουργικό σας σύστημα με τις τελευταίες ενημερώσεις και έχουν εγκαταστήσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα Anti-Virus. Μετά από αυτά τα βήματα μάλλον θα πρέπει να καλύπτονται στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν αισθάνεστε ότι θέλετε επιπλέον προστασία μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το guidewhich προμήθειες προχωρήσει μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

Προφανώς υπάρχουν και ειδικά εργαλεία που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για να αποτρέψει αυτά τα είδη των ransomeware εμφάνιση σαν CryptoPreventand CryptoGuard.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχει ένα τεράστιο πόρο για CoinVault ειδικότερα το οποίο θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε περίπτωση που έχετε μολυνθεί εδώ.

Αν έχετε ποτέ είχε ο υπολογιστής σας μολυνθεί με ransomeware Θα ήθελα πολύ να ακούσω την ιστορία σας στο τμήμα σχόλιο παρακάτω.

Πηγές:


Post Altcoin

Τι είναι το Litecoin?

Post Altcoin

Dogecon SF: Ένα κόμμα που ήταν εκπληκτικά σοβαρό

Post Altcoin

Ανώνυμες κρυπτοεπενδύσεις: το σύντομο ιστορικό τους

Post Altcoin

Συνέντευξη: ο Brandon Kurtz του αθλητή Vertcoin

Post Altcoin

Ανάλυση: Ο Bill Gates λέει ότι το Bitcoin είναι καλύτερο από το νόμισμα

Post Altcoin

Πώς να αγοράσετε το Litecoin με το Paypal, μια πιστωτική κάρτα ή μια τραπεζική μεταφορά

Post Altcoin

16 φοβερό και χρήσιμο Bitcoin αριθμομηχανές

Post Altcoin

Αγοράστε Bitcoins με την πιστωτική σας κάρτα σε 5 εύκολα βήματα

Post Altcoin

Τι είναι το Altcoins?

Post Altcoin

FIMK - Επανάσταση της οικονομίας της Φινλανδίας με κρυπτοαποδοχή

Post Altcoin

Το πρόγραμμα των ανθρακωρύχων του GAW αποκαλύπτεται τελικά

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) Μια πραγματικά ανώνυμη κρυπτοεμφανίσεις